Followers

add your link here ^_^

28 December 2011

saya ada sweater baru

suatu hari 


"kalau nak ape2 ambek lah"


aku : okay ^_^


pantang dipelawa, apa lagi operasi pilih memilih...


bukan satu je, 4 sekali aku pilih, patutnya 6 aku nak pilih tapi kena mintak pelepasan  dulu, nanti tawaran akan ditarik semula sebab tidak menuruti syarat-syarat pemakaian.  Last choice ialah.......




sweater tuh bukan wrna merah sebab aku takut nanti kena kejar dengan lembu..Aku pilih wrna basic iaitu hitam, "Hitam itu menawan".  Yang menarik nya tengok kat ibu jari tuh, ada macam pakai legging yg sangkut dekat tumit tak, ingat kaki je boleh, tangan pun boleh ^_^


dengan ada ni, aku rasa lebih safety sebab kalau sejuk sgt boleh aku nyorok semua tgn aku dlm baju ni...Kalau tak nak lengen baju terangkat-angkat, boleh sarunglan ibu jari supaya tidak bergerak shangat.  Nampk cool kan.. Belum dirasmikan lagi sebab aku suke sejuk, pakai bile perlu jer.




kedua...jeng jeng jeng








ni storage box.  Nampak menarik je terus aku pilih.  Tujuan utama aku pilih sebab memerlukan ^_^  tipu bebenor..  Rasa berkenan je sikit-sikit nak, last-last dalam plastik lagi, ntah bila nak kemas almari yg penuh dgn baju yang tak berlipat(malas kan).  


sebenarnya ada 2 lagi item tapi tak boleh bagitau kat cini..hahahaha.rasie 


mood: menanti hari yang sesuai pakai baju sweater sama-sama. Bila dan bila?
maybe bulan ni aku rajin sangat kut, tuh yang dapat semua free tuh..Kalau macam tuh azam tahun baru nak rajin lagi lah, nanti Normall Garage syg lebih lagi, dapat baju free lagi

06 December 2011

when..




Bila aku jatuh cinta

Kan ku doakan kamu, menyempurnakan aku

Akanku buatkan semua yang terindah.. hanya untukmu


08 October 2011

OH! How i love my m*****




slurppppppp


 lesen CP dah expired(malas nak p renew), so tak jadi p TESCO seperti yang dirancangkan.  So CP teman housemate iaitu Ana pergi MYDIN Ayer Keroh je cari barang.  Habis beli barang  makan MAMEE megi di depan mydin Ayer Keroh....Siapa2 yg berdekatan sana,pergilah terjah, ada lori MAMEE di situ.  Don't worry, tidak akan dihalau kalau datang.  Pak guard yang jaga mydin tuh dah berapa kali mkn megi je dari tadi ^_^


garfu dia comei sangat, so CP bawak balik rumah sekali bekas-bekas sekali.  Sekali-sekala makan megi apa salahnya kan.  Selalu sangat yang perlu kita elakkan.  Betoi tak???


 

07 September 2011

~pnm tak suka okay~




pnm tak suka orang berjanji dgn pnm tapi tak tunaikan.  So please.  If you promise something, you must do it.  And one more things please la jangan cakap sesuatu yang membuatkan pnm berharap.  And bile benda itu tidak dapat dilaksanakan, pnm akan sangat-sangat lah begang walaupun hal kecik sahaja, even tak berjanji pun, kecewa pnm tuh besar giler kut.  Huhuhu.   Mood raya ke?  first time pnm tidak beraya dengan sebetul-betul nya.  Menikmati keindahan ciptaan Tuhan banyak menyedarkan pnm betapa bertuahnya kita masih hidup di muka bumi ini. Memang best bercuti dapat jugak pnm merehatkan diri sebelum pulang ke melaka walaupun cuti yang tidak dirancang.  Thanks mom for everything.


sabtu dah nak balik melaka.  Tiket tak beli lagi.  Bill pun tak bayar lagi.  Laptop pun tak elok lagi.  Duit pun tak ada lagi. Almari pun tak beli lagi.  Semuanya belum lagi.  Permulaan minggu depan merupakan masalah yang paling banyak yg akan pnm hadapi.  Hope sem baru ni pnm ada semagat baru.


selagi pnm boleh jaga hati  mana-mana pihak, selagi itu pnm akan jaga.  mana yang terbaik, itu yang akan pnm lakukan.  


Lastly, peace from putpanda and SELAMAT HARI RAYA untuk pembaca blog putpanda peace yoww!!





pnm miss someone who miss me right now =)



26 August 2011

careless

okeh...CP tahu CP careless,tapi tak perlulah nak marah-marah....CP pun ada hati dan perasaan gak.  Tak sangka orang yg paling susah nak marah CP tiba2 marah tp CP tak salahkan dia sbb CP sendiri yang cuai.  Apa perasaan korang kalau kena marah.  Dah penat besabar dari dulu lg, tapi sorang pun tak tahu...CP simpan dalam hati je walaupun mcm2 pernah orang buat kat CP,  tp CP tahan saje.  Orang yg betul2 kenal CP mesti tahu macamane, kalau CP sakit hati ke marah ke, begang ke semua CP simpan.  Nak marah pun tak reti, kalau CP marah ke mesti kejap je sebab terlalu marah.  And apa yg CP cakap masa marah tuh semua benda yg merepek.  Biasa lah kalau dalam keadaan marah semua keluar.  Betoi tak??  


i'm try to solve this problem but I can't .  I'm sure you know the reason.

this time i need someone but i don't have okay..

23 August 2011

guide me

semoga doa dimakbulkan. Semoga jalan selepas ini lebih baik dari sebelumnya.Pengalaman lama akan dijadikan pengajaran untuk masa hadapan.  Mengetahui punca sebenar lebih sakit daripada tidak tahu apa-apa. From now tutup buku cintan cintun.  Belajar betul-betul,bak kata seseorang dan CP takkan hampakan harapan itu.  Now please guide me the right way..anyone???

mood: undefined

hepi besday opah!!!!!!







hari ni 22hb ogos merupakan ulang tahun kelahiran opah  saya iaitu ZAWIYAH BT LOP

so saya nak beli apa yang opah suka??

opah suka donut(big apple opah suka mkn, tapi kena beli di setiawan)

.
.
.
.
.
opah juga suka kuih limas dan kuih bakor


.
.
.
.
.
.

 opah juga suka  kacang tumbuk (hari itu sudah beli satu bekas untuk opah seorang huhu ^ ^)
.
.
.
.
.
.
.
.
opah makan kek juga.  Urmm, perisa apa ye???

.
.
.
.
.


petang ni decide apa makanan nak beli untuk opah.  Malam ni celebrate birthday opah sambil webcam dengan family maksu di PJ.  Wah hebatnya teknologi sekarang bukan




note: Dah lama opah tak balik rumah opah kan.  Dulu kecik-kecik opah yang jaga CP, akak dan alia.  Ramadan ni kami adik beradik pula menjaga opah sebab mak CP kerja..After raya opah balik PJ semula sebab kami adik beradik akan kembali semula ke Melaka dan Gombak T_T so tiada siapa jaga opah. So CP nak manfaatkan masa yang ada bersama opah...

19 August 2011

~CP kempunan~



CP mahu makan PIZZA.  Ada sape2 nak temankan CP tak?  Pizza je boleh buat CP teruja nak makan.  Seyes kempunan dr hari tuh lg (agaknya berminggu-minggu jugak lah CP kempunan).  Ayat kesian ~_^



mood: hantar laptop utk dibaiki atau beli baru?  Aishh!!!  Confius melanda diriku lagi T_T

wordless wednesday #5 ~yes and no~


+


11 August 2011

what CP doing its not ur business anymore!!!

sudah pukul 2pg tp CP tak tidur lagi..apa nth nk jadi dgn CP skrg ni,semakin hari semakin teruk perangai,ingatkan makin hari makin elok perangai...tp mcm ni lak jadinya..tu lah dia....teruk betoi lah...TAK MAHU AKU KAWAN KO LAH CP!!!!!!!!!




doa CP di bulan ramadan tahun ni agak banyak yer...lain seperti doa-doa yg lain,doa yg sama setiap kali solat 5waktu,tp ditambah pula dgn doakan sesuatu,,apa dia,,,CP xleh gtau,sbb rahsia,huhuhu...alhamdulillah setakat ini tidak ponteng tarawih lg walaupun skrg sgt2 lah bz. Baju raya CP tak hntr lg kt tailor.adoyai....adik beradik ngn bonda semua dh hntar tp CP belom lagi..tu lah asyik buat benda lain je,sampaikan baju raya pun lupa...raya tahun neh family CP buat baju tak beli yerk...and skrg CP tgh membodek bonda utk beli jubah utk dipkai ke class setiap hari jumaat..pernah jugak CP terpikir nk pakai purdah suatu hari nanti..tak tau lah kenapa,tp pernanh terlintas difikiran CP dulu and tak salah kan berpurdah.  mood sem dpn bykan berpakaian baju kurung n jubah,boleh tak....kasut raya pulak tak beli lg...pakai jelah thun lepas punye...lgpun CP bukan kerja pun nk beli mcm-mcm,harap bonda je tp rasa kasut mcm tak penting lak,just pkai je apa yg ada..




mood: keraskan hati,pejamkan mata,tarik nafas and rileks..petua dr CP semasa menghadapi sebarang dugaan..so chilex beb....


Solat jgn tinggal..byk-byk kan berdoa pada Tuhan utk diberkati dan diberikan ketenangan..tak semua org mendapat ketenangan.Hanya solat je yg mampu membuatkan diri kita tenang,percayalah...kalau rasa tidak tenang,cptlah berwuduk utk menenangkan hati yg gelisah dan tidak tenteram..

01 August 2011

sapa nak ipad2 free???



blogwalking hari asyik jumpa iklan touch n go ni jer..IPAD 2 tuh hadiah utama.SAPE NAK..jum join..kalau lah CP dpt ipad 2 secara percuma apa CP akan buat dgn ipad 2 tu yer..memang bertuah betoi lah CP kan kalau dpt..tp tak salah utk mencuba kan..so jum lah kita cuba RIDE TOUCH N WIN ..tp masalahnya CP tak leh join lak contest neh sbb CP duk PERAK..mana lak nk cri bus rapid kt perak ni kan...touch n go CP tuh sekali pergi kl,topup RM10 je dh cukup..senang xyh nak beratur terutamanya kt masjid jamek tuh...berduyun2 org beli tiket..so CP macam agak mustahil nk menang ipad2 tuh kan T_T korg cube lah sape2 yg duk kl tuh..pastu kalau menang bagi ar CP ipad tuh..amacam mahu tak????mahu yer

CP gilewkan gadget neh sejak peristiwa ketika itu ~_~ kenapalah jd mcmtuh kan..kesian CP,pakai pun laptop pinjam je sekarang..

mood:blogwalking sampai lebam

31 July 2011

~ramadhan kali ini~



ramadhan sudah tiba utk tahun 2011..rasa mcm baru sahaja berpuasa utk tahun lepas...now dh masuk ramdhan yg baru...syukur Alhamdulillah diberikan kesempatan sehingga ke hari ini...di bulan ramdhan ini CP ingin mengucapkan 

Salam Ramadhan 

kepada semua,bersama-samalah kita memeriahkan ramdhan kali ini dgn ibadah yg sempurna...jgn lupa pergi solat tarawih ye semua...


CP nak minta maaf pada semua jika ada kesalahan yang CP lakukan. 
Semoga dikurniakan rahmat di bulan puasa ini




notasalinganCP:akhirnya keypad G sudah okeh...now easy to typing kan..smooth jer..tak ada lah nak tekan kuat2 mcm dulu dah..sory for everything ~_~

26 July 2011

mood hari-hari



so tired this week tapi tak apa sebab CP dapat menyibukkan diri dgn urusan mcm-mcm ni...so tak ada lah CP asyik teringatkan seseorang tuh..hahahhaha....bagus kan cara mem"bz" kan diri ni...korang cuba lah...tp CP bz depan lptop jer...hahahahhaaha...

thank jugak pada seseorang sbb sudi dtg jauh-jauh..biasa lah nak sgt dtg kan...sampaikan sesat nk cari rumah CP... pening jgk CP bagi direction nasib baik sampai destinasi yg betul...hope tak serik

mood: mood ari-ari ada mood ari-ari ^_^ lalalalalalaa
Cute Icons

19 July 2011

are you sure want to......



2 3 ari yg lepas rakan CP di FB berkurang SATU....woooo siapa yg berani remove CP dr friend mereka neh??? sungguh berani nampaknye....mungkin ada sebab kenapa kan...apa-apa pun CP xkn ambek hati..kalau orang dh xnk kwn xkan kita nak paksa-paksa..tak gitu....so jga lah ati kwn-kwn sekeliling korang,bile berada dlm kesusahan kwn jugak kita cari,tak gitu semua.....sekian sahaja pesanan ringkas dr CP...




CP rasa mahu hidup secara normall lah....lg 2taun utk meneruskan kehidupan sbgai seorang pelajar, so CP kena kuat kan....sbb CP bertuah ada KAWAN mcm korg....thanks korg..korg the BEST lah...


notakaki: jgnlah sakiti hati org kalau tak mahu hati kita di sakiti suatu hari nnt...hidup neh mcm roda beb....pasti ada balasan yg setimpal kalau kita buat sesuatu kesalahan...mungkin akan kene pada batang idung sendiri,nak menyesal nnt tiada  gunanya....so renung-renungkan dan selamat beramal ^_^

CP tuh Cik Put....hehehe..lg senang rasanya gune CP skrg...sbb ape CP,sbb nk elakkan dr penggunaan 'AKU'..sbb rasa 'AKU' tuh kasar..nnt mak CP marah kn mak =) 

17 July 2011

tahniah semua!!!!


nampaknya keputusan UPU sudah keluar...CP ingin mengucapkan tahniah kpd kawan-kawan yg dpt continue study tuh....bermula lah hidup sbgai seorg student semula...congrat yer...and pada sesiapa yg dh keje tuh teruskan kerjaya anda yerk...CP nk keje boleh tak ^_^



memo:akibat terpengaruh dgn adik, penggunaan "saya,aku,putpanda" telah bertukar kpd CP stand for CIK PUT....hahahha..amcam giler tak???..ada CP kisah ker??

CP dr smlm cri stokin ksygan CP(purple)...xkn CP tertinggal kt melaka???

16 July 2011

T_T


Ya Allah ya tuhanku..apakah salahku sehingga aku dilayan seperti ini ~_~



notakaki:  tidak berhenti berdoa utk org yg disyangi...semoga doa termakbul....perlu kuat lg selepas ini...

18 June 2011

best bro!!!

actually aku x kenal pun hazama neh...lagipun hazama bukan kenai aku pun kan..hahhahaha....skrg dia menang juara AF9 pulak..aku xlayan pun af9 neh sbb nanti mak jemah marah i sbb nk rebut hazama dia...first time aku dgr single terbaru dia cinta teragung,cmne nth tibe-tiba layanz pulak..4x jgk lah...giler aperr...seyes lagu best n kadang2 boleh buat putpanda nangis huahuahuahau...kuit jgk hazama neh kan,mcm pernah tgk jer dia neh dulu..kah kah kah...




lirik lagu hazama cinta terangung

Maafkan aku sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua isi hatiku
Ternyata tak terkata
Rinduku padamu
Chorus
Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu
Secebis perasaan ku hamparkan
Membawa sejuta harapan
Menagih cinta
Teragung darimu
Ulang Chorus
Maafkan aku sekiranya
Tak termampu untuk
Mencurahkan semua
Isi hatiku

download lagu hazama-cinta teragung

mood:rasa mahu buang ciber dr tgkat 5 jew..geram grrrrrrbosan betoi hari ini duduk di melaka..balik umh pun best kan,boleh date ngn hazama..hahahaha

sebagai seorang student saya perlukan.....

hari ni jum kita belajar cara-cara menjadi student engineer...antara alatan yg kita perlukan ialah:

test pen..sape tak pernah tgk?? tipu lah beb..sekolah menengah pun ada belajar cara guna kan..kegunaannya ialah utk buka skru atau ketakkan skru. Bukan tu je tau beb, sape nk cas hp sony soket 2kaki cucuk kt plug mencari-cari benda panjang utk cucok kan...korang pernah buat ke??? mcm tau-tau jer..next




ni lah multimeter...yg ni jenis digital punye,kalau korang rabun ,rasa korang x reti ukur-ukur neh eloklah guna multimeter dgital..Kalau pakai yg analog,berpusing-pusing lah jarum n kepala korang sekali berpusing sbb nak ambik bacaan.


bendalah di atas korg wajib perlu ada sbgi student enginer.Murah je test pen xsmpi 5rgt,xckup duit utang ngn kwn aku biase buat. Benda alah 2 neh masa kt poli wajib beli,so last aku guna multimeter  last sem project kt poli dulu,skrg kt UTEM pkai hak kerajaan punya lah hahah,kalau hilang buat xtau jer..


ni masa guna multimeter..pastikan korang tahu cara guna ^_^ ..bende best gune multimeter neh bile korang nk test connection akn dgr bunyi "beep" yg lunak gitu...bunyi neh lah student suke,xtauler kenapa,tp aku suke bunyi neh..huhuhuhu...pastu tespen korg taruh je poket kecik tpi lengan bju bgkel korg...smart beb taruh citu..."baru lah engineer  mcm tuh" bak kata lec kt UTEM


ni pulak kalau student enginer wat circuit..simple circuit je tp  x menyala2 pun...tension beb....xtaulah mne connection yg salah ~_~







ni lak muke hepi giler bile Led dh nyala tu pun atas bantuan aiman x kisah  ^_^
.
.
.
.
.
.

neh pulak bile dh xde keje..abes wire kene gulung...selain nk sambungkn circuit boleh jgk jdikan wayar tepon..hahahah....nk main masukkan dlm gelung pun boleh neh..cube try main

student engineer mcm aku neh kn creative+membazir..kalau dlm lab nk ambek wayar pjg padahal nk guna sambung circuit yg kecik je..byk2 kaler wire colour purple gak aku cari...satu je aku jumpa...



notakaki: sebelom kuar lab lupe nk bukak gulungan wire semua neh...siapa xde kunci umh leh lah ambek kunci kaler putih tuh..kompem korg boleh masuk...sbb kunci putih aku buat neh sesuai utk kegunaan semua pintu2 rumah..amcam mahu beli x??? ^_^
semua tgh bz layan agry bird T_T





17 June 2011

perak to malacca


okeh...siapa tak pernah naik bus?angkat jari penunjuk(al maklum lah putpanda skrg menaip menggunakan jari tgh kerana mengalami kesulitan di jari penunjukseperti diceritakan pd notakaki entry sebelom neh...

kali ni nk bercerita mengenai putpanda naik bus dr perak ke malacca...pilihan bas korang???putpanda suka transnational...u'll tahu kenapa,sebab tuh je bus yg menarik bg putpanda hahahhaha...

perjalanan selama 5jam dr teluk intan utk sampai ke melaka central dipenuhi dgn tidor sahaja..dgn berbekalkan beg baju yg sodap dijadikan bantal,apa lagi belom kuar tol lg,putpanda dh tdo..tambah-tambah lg duduk double seat sorg..bak kata akak kaunter tiket

"jgn risau dik,esok dtg beli tiket sbb system tgh down"

 "xpe, x ramai pun org pergi melaka"

confident lah sgt akak neh,padahal aku tgk nk seakan2 penuh je...kira lagi 5minit kul 11am aku beli  tiket n terus naik...and aku jd org last beli tiket,so takde lah org duduk sebelah aku...pelahh akak oi,saya nk single bg double lak...duduk single lah best,layan sorang2 dgn jiwa kacau...kalau duduk double,ntah dgn siapa nnt kita duduk kan...bahaya2,patut dielakkan...

sepanjang lebih kurang 5 jam perjalanan dlm bus,agak-agaknya 4jam jugak putpanda tido Zzzzzz bukan ada bb nk update status fb  ^_T ,ada ciber jer yg setia dr dulu sampai skrg...

nak tips cmne kalau seat korang,ada org lain duduk...so korang xtau nak buat ape kan...apa kata pakai tips neh..





TIPS COVER DIRI DLM BUS

  1. Korg duduk kt seat yg lain kalau boleh tepi tingkap baru syok,boleh lekat pipi kt cermin bus ^_^
  2. Duduk seat lain dgn confident budget tuh seat korang,pastikan tiket bus ditgn dan buat2 cari seat korang
  3. Duduk seperti biasa,letakkan beg dkt ngn bdn,kalau besar sgt letak kt tmpt beg
  4. Simpan brg2 berharga dlm poket utk elakkan masalah
  5. Apa lagi,korang buat-buat tdo,so seat yg korg duduk tuh tak sampai hati nk kejutkan korang ^_^ (putpanda biasa buat)
  6. Buat muke x berslah(muke mcm yus jambu ke),kalau org nk seat tuh jgk seat dia,ckp je"saya takleh duduk belakang lah,nanti pening,nanti saya pengsan cmner,apa kata kita tukar tempat?" kompem seat belkg2 je  kosong lg kan...(duk blkg xbest)
  7. Lepas tuh korang sambung tido seperti biase ^_^ done!!


tips di atas hnya kadan-kadang boleh dipkai.ikut luck korg lah..xkan ape pun x boleh kan ~_~



aktiviti dlm bus..


ni minuman wajib putpanda,lychee fruit tree RM2..kuih hijau RM1 3 ketul (x tau nama kuih) beli kt hentian rehat ulu bernam,lama x mkn kuih neh...sedap kuih neh..makan sehingga kuih and air laici ni habes baru puas hati...




asam nih wajib ada kalau naik bus..harga RM2.20




after mkn terus segar n syok sorg2 dlm bus

seat yg luas dan selesa...kan best mail lambong ada kt sebelah..hahahha...


ni pulak apa yg putpanda nampak di tingkap sepanjang perjalanan dr teluk intan..hahhaaha..bus laju sgt smpi senget gmbor mak jemah neh



keluar tol ayer keroh,bus singgah petronas isi minyak RM200


jeng jeng...
putpanda nampak kapal terbang yg kecik siket tu berlepas,cayaa lah...berlepas seiring dgn bus cume kelajuannya lebih laju berbanding bus trans,kalau tak mahu bus-bus sekali terbang..kalau farhana tgk neh mesti dia jeles ^_^

pada pukul 4.45pm selamat sampai di melaka dan dijemput oleh ain chan ^_^



nota kaki: seat putpanda selalu je ada org duduk,penat2 je dptkan single seat tp ada curi tmpt,begang jer..nk halau org,xsampai hati lak ~_~





14 June 2011

Ambrosia pizza free for informer




MELAKA: Sekumpulan pencuri telah melarikan 20 buah roda besi padu yang digunakan sebagai topang untuk meriam zaman Portugis di Bukit St John dekat Bandar Hilir di sini.
Pengerusi Jawatankauasa Kerajaan Tempatan, Perumahan dan Alam Sekitar, Datuk Md Yunus Rahmat bergegas ke tempat kejadian selepas dimaklumkan tentang kecurian tersebut.
Setiap buah meriam itu mempunyai berat antara 500 kilogram (kg) hingga 600kg.

"Ini merupakan satu kerugian yang besar dan pencuri harus ditangkap.

"Kejadian sebegini di mana artifak yang berat dicuri adalah pertama kalinya berlaku," katanya selepas melawat tempat kejadian, Rabu.

Menurut beliau, roda-roda tersebut diperbuat daripada besi tuang dan sebahagian daripadanya telah dihasilkan semula pada tahun 1980-an untuk menggantikan roda asli yang telah rosak.
Lima buah meriam itu digunakan Portugis untuk menentang serangan dari arah laut dan darat pada tahun 1500-an.

Md Yunus memberitahu, kecurian itu disedari oleh pekerja penyelenggaraan kira-kira pukul 8 pagi.
Pekerja itu kemudian melaporkan perkara tersebut kepada pegawai Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah yang kemudiannya memaklumkannya kepada pejabat Ketua Menteri.
Md yunus mengatakan roda tersebut mungkin dicuri pada malam Selasa kerana pekerja penyelenggaraan masih melihatnya pada waktu pagi hari yang sama.

"Kecurian ini mungkin dilakukan oleh pencuri besi buruk namun ia masih tidak boleh dipastikan.

"Kami akan menyerahkan kes kepada pihak polis untuk melakukan penyiasatan," tambahnya lagi.

Beliau memberitahu Jabatan Warisan Negara akan membuat satu laporan polis pada Khamis.
Md Yunus menambah bahawa kerajaan negeri akan mengarahkan jabatan tersebut untuk menempatkan pengawal keselamatan di Bukit St John's.

Beliau menambah bahawa kawalan keselamatan di kawasan Bukit St Paul itu perlu diberi keutamaan.
Beberapa anggota polis dilihat mengepung kawasan Bukit St John dan mengambil keterangan beberapa orang pekerja penyelengaraan untuk menjalankan siasatan.

tak patut betul lah roda pun nk curi....dh lah meriam neh tinggalan sejarah...nanti apa kita nk tunjuk pada anak cucu dan generasi akan datang???merian tnpa roda???mcm x menarik je nk tunjuk kan..usaha mencari masih lagi diteruskan...

restoran the ambrosia yg terletak di melaka raya menawarkan hidangan yg menarik di restoranya kepada sesiapa yg mempunyai maklumat mengenai pencurian ini..so korang nk mkn Ambrosia’s Special Pizza(must try) pastikan anda mempunyai maklumat,jgn dtg saja jer..dtg saje mkn berbayar lah...owner Ambrosia neh merupakan keturunan portugis,tuh yg dia sedih bila roda meriam hilang(patut lah...so dia akan hidangkan mknan best2 pd pemberi maklumat...




notakaki: kempunan mkn piza hut..bila lah agaknya nk pergi mkn T_T



13 June 2011

kl gangster vs putpanda




Sinopsis KL Gangster
 Mengisahkan dua beradik yang telah terjebak di dalam dunia gangster, seorang bernama Malek dan seorang lagi Jai. Si abang iaitu Malek telah dipenjarakan selama 5 tahun akibat dikhianati oleh kumpulannya sendiri yang didalangi oleh Shark anak tiri kepada King, iaitu ketua kongsi gelap yang paling berpengaruh di KL. Bagi Malek setelah dibebaskan beliau ingin mengubah persepsi kehidupan serta menjauhkan diri dari kehidupan hitam sebagai ahli kongsi gelap.

Menjalani rutin kehidupan biasa sambil menjaga ibunya yang dah tua tapi sebagai bekas banduan yang dipandang serong oleh masyarakat adalah agak sukar dia menjalani kehidupan seperti biasa. Beliau sering diganggu oleh gangster-gangster lain yang masih berdendam dengan beliau sehingga King tampil menghulurkan bantuan untuk Malek memulakan kehidupan baru. King mengarahkan orangorangnya supaya tidak menganggu kawasan Malek dan ini amat tidak disenangi oleh anak tirinya Shark yang ingin menjadi “Raja” di KL ini. Berlainan pula dengan kehidupan adiknya yang masih hanyut dibuai kemewahan hidup di dalam dunia gangster.
Bagi Jai kemewahan hidup adalah segalanya dan ini hanya boleh dicapai dengan dunia hitam yang diceburinya sekarang. Dia sanggup melakukan apa saja demi wang dan kuasa. Jai antaraorang kuat Shark dalam apa saja misi yang Shark lakukan. Jai lah orangnya yang akan tampil ke depan untuk merealisasikan apa jua yang diarahkan Shark. Sayap Shark semakin berkembang. Tapi dengan kemunculan Malek, Shark terasa semakin tergugat. Beliau terasa tercabar. Berbagai cara dilakukan untuk menjatuhkan Malek tetapi sentiasa dipatahkan oleh ayah tirinya King yang sering membela Malek yang dianggap sebagai sahabat.
King kurang senang dengan karenah Shark yang sentiasa mencetuskan perbalahan yang membabitkan kumpulan-kumpulan gelap yang lain. Ini membuatkan hubungan anak beranak ini semakin dingin. Kerana tamakan kuasa Shark mula berdendam dengan ayahnya beserta Malek. bagi Shark, Maleklah punca segalanya. Dengan itu, Shark mengarahkan Jai untuk menghapuskan abangnya. Disinilah bermula konflik diantara saudara dan kesetiaan keluarga dan kumpulan… Nyawa atau harga diri. Dimanakah penghujung pertempuran mereka…segala-galanya akan terjawab dalam “KL GANGSTER”.

pjg sgt pulak sinopsis neh, nak lebih tahu kena lah tgk KL GANGSTER ini..now jom dgr pndpt putpanda mengenai cerita ini..
jalan cerita yg menarik tp laju sgt cerita ni,hehehe...kl gangster ada moral and pengajaran..so ada unsur nasihat disitu yer...jgn lah jd gangster,burok benor rupanya..nasib baik lah Aaron aziz hensem, tgk dia dlm cerita neh, lembut je mata memandang walaupun gangster tp dh jd baik lah,cuci tgn org ckp...mail lambong pun ada tau watak dia kejap kejap je ada..ada lah unsur lawak disitu kan...cuma satu je aku pelik dlm cerita neh,kenapa shark(syamsul) nk ckp sleng cina dlm neh pdahal gangster melayu...klu corie tuh yelah sbb dia cina.. 


After selesai tgk muvie kena la tgkap picture ciket..

 aleya(rayuan tgk kl gangster diterima..suka ko yerk)

 and  the last pic..jeng jeng
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hohoho..putpanda with po...tgk je kl gangster tp cari kungfu panda ~_^
sorg kwn putpanda ckp dia kata x suke kalau melayu jd gangster dlm dunia realiti..so harap-harap tak ada lah yg kat luar tu bercita-cita nak jadi gangster,jadi je ketua gangster senang hahahha...walaupun muke ganas tp hati kuit ^_^ 
kalaulah putpanda jd gangster,jgn terkejot pulak n org pertama yg akan putpanda belasah ialah ............. jeng jeng jeng..So ada bran ke nk cari pasal.meh ar cini,xpuas hati dtg sini,satu lawan satu ^_^
apa pun tak boleh!

notakaki: mood skip class 2 ari...OSHA OSHA naseb baek 2ari jer tau..x rugi ponteng...hang out with family lah best...after wayang bonda blnja mcd..huhuhu...bonda bz dgn hal society,kami 2beradik tgk muvee..kan best anis ada...miss u anis comei..nanti angah dtg melawat kamu di sana kalau ada sponsor^_^

download ost kl gangster TAKHTA kt sini ^_^


11 June 2011

second trip to langkawi


Here we go…langkawi trip..actually it’s not my plan,but emegercy plan,hehehe…budget gud gud je ayat bi aku neh…teruk2 tp xpe. I m still learning to write in English,.okeh kali neh nk bercerita trip ke langkawi selama 2ari semalam…cuti sekolah dh habis so,sebagai seorang kakak kpd are-nish kenalah menjalankan tggungjwb..huhuhu…im good sister right…hehehe…this is my second time  go to langkwi…if my little sis not study there,mybe lmbt lg lah nk menjejakkan kaki ke lgkawi tu…sbb mak ada hal di ipoh so aku lah yg kena hntr  my sis smpai lgkawi.Budget kali neh mendapat tajaan sepenuhnya drpada dato my mum …nak mengharapkan aku punye money,lepas  tol masuk jelah,nak keluar tol x lepas  ^_^


Disebabkan utk megelakkan pening laut,kami naiki feri dr kuala perlis ke langkawi,dari kuala kedah boleh jgk tp agak lama utk sampai ke langkawi..ticket dr kuala perlis ke lgkawi RM18 for adult and RM7 for child..terasa agak mahal disitu…dlm otak neh,piker “budget2,jgn kau lari,tak larat aku nk mengejarnye”





 
Anis yg sgt keletihan,dlm kereta tdo,dlm feri pun..pantang dpt air cond je ^_^




Trip kedua neh aku agak teruja utk bergmbr disini…amcam bontot helang jealah aku tunjuk…jgn korg ckp bontot gjah pulak ^_^ disebabkan agak teruja sbb dtg lgkawi x sempat2 nk bergmbr kt cini…

 

tuan blog yg gile dpt tgk helang


and the most place that I like when come to langkawi  is…..see see…beautiful scene…I rasa mahu terjun je dlm laut ni…geram grrrr



geram tgk kapal2 neh mcm kt oversea aku rasa beb




 
 
langkawi prade lokasi anis sellau pergi outing(pic from google hehe)

tmpt penginapan sekitar pecan kuah je sbb mrsm dkt ngn kuah..kuah ni tmpt org shoping mcm-mcm terutama chocolate..wowww..mata rabun tgk mcm2 chocolate with cheap prices..if my mum ada,mesti nak beli kain batik lgi...even kawasan pekan kuah have no duty charge tp aku still lg xrasa bersemngat utk membeli chocolate or apa2 lagi……hehehe..Cuma setipa kali dtg lgkawi mesti masuk adidas,dlm tuh byk lah yg menarik perhatian ku..hahahahaha..

 ni salah satu kedai yg ada di pecan kuah..

 

haji ismail group,cawangan dia besar gak dlm pecan kuah neh..masuk simpang dpn sikit je ada lagi kedai ni…nk chocolate,kain batik.minyk gamat? Semua ada…that why mak selalu pergi kdai neh…senang n perusahaan org melayu katanya…hehehe..sepanjang di lgkawi mak always keep calling me utk pastikan anis selamat tiba di mrsm …and I have to report to my mum everything …mak mana x risau anaknya pergi tnpa dia…mak angah dh besar, I can survive myself,and I like adventure..yehuuu…

after send anis bersama beg roda yg besar dia tuh,aku beli roti n tuna utk mkn mlm sorg2 dlm bilik smbil layan cerita melayu kt tv3 smpai tertdo,sedih x cerita mkn roti je utk mkn mlm..hehhehe..dgn tv xx bertutup nye lena aku tdo n dikejutkan oleh akak yg sedang jeles aku bercuti skrg ^_^ deringan telefon agak kuat sehingga terkejut aku bagun pg… actually mak suh dia kejut aku sbb risau aku x bgn2..


time to back…
dh smapi jeti point laju je nk balik,lpas kastam checking  aku terlupa mane kauter beli tiket…tnya akak jual tuh dia kata kaunter tiket belkg kfc..mcmane aku terlupa nk tnye anis kaunter tiket ktne…tu lah bukan nk beli 2 way ticket…bese ler bru second time…learn from mistake kan kan..so,masuk balik n keluar beli tiket….kastam checking for second time..malu giler lah check 2x..mesti dia pelik aku masuk keluar check kastam…suke sgt budak ni check kastam…kalau lah aku seludup brg2 dlm beg,mesti kantoi kan ^_^ 



feri bahagia..memang bahagia naik feri neh layan karoke wali band ~_~ xmahu lagu...nk muvee cina masa pergi lgkwai yg xsempt  play smpai habis tu..

 nak masuk feri pun hujan pulak...huhu..agak kebasahan..dugaan dugaan...




 pic xtau ape motif ^_^(pemandgan dr dlm feri)



perak!!!masa utk balik umh sekejap sebelom bertolak ke melaka lusenye

next trip ke lgkawi nak pergi payau bakau…nak g snorkelling,nk g naek kabel car,nk mndi laut puas2 dll…aktiviti seperti ini terpaksa di postpone kan n maybe akn menjadi cdangan for family day….trip kali neh dgn misi hntr anis sahaja,xleh mood bercuti sgt,x balik Melaka lah jwbnya…

conteng: jari terkepi kt tingkp kereta,smapai skrg xleh gerak sgt and xleh pegang sbb sakit lg..adakah
ianya tidak berfungsi. .ohhh tidak,saya tidak dpt terima kenyataan ini…harap cept sembuh