Followers

add your link here ^_^

17 June 2011

perak to malacca


okeh...siapa tak pernah naik bus?angkat jari penunjuk(al maklum lah putpanda skrg menaip menggunakan jari tgh kerana mengalami kesulitan di jari penunjukseperti diceritakan pd notakaki entry sebelom neh...

kali ni nk bercerita mengenai putpanda naik bus dr perak ke malacca...pilihan bas korang???putpanda suka transnational...u'll tahu kenapa,sebab tuh je bus yg menarik bg putpanda hahahhaha...

perjalanan selama 5jam dr teluk intan utk sampai ke melaka central dipenuhi dgn tidor sahaja..dgn berbekalkan beg baju yg sodap dijadikan bantal,apa lagi belom kuar tol lg,putpanda dh tdo..tambah-tambah lg duduk double seat sorg..bak kata akak kaunter tiket

"jgn risau dik,esok dtg beli tiket sbb system tgh down"

 "xpe, x ramai pun org pergi melaka"

confident lah sgt akak neh,padahal aku tgk nk seakan2 penuh je...kira lagi 5minit kul 11am aku beli  tiket n terus naik...and aku jd org last beli tiket,so takde lah org duduk sebelah aku...pelahh akak oi,saya nk single bg double lak...duduk single lah best,layan sorang2 dgn jiwa kacau...kalau duduk double,ntah dgn siapa nnt kita duduk kan...bahaya2,patut dielakkan...

sepanjang lebih kurang 5 jam perjalanan dlm bus,agak-agaknya 4jam jugak putpanda tido Zzzzzz bukan ada bb nk update status fb  ^_T ,ada ciber jer yg setia dr dulu sampai skrg...

nak tips cmne kalau seat korang,ada org lain duduk...so korang xtau nak buat ape kan...apa kata pakai tips neh..





TIPS COVER DIRI DLM BUS

  1. Korg duduk kt seat yg lain kalau boleh tepi tingkap baru syok,boleh lekat pipi kt cermin bus ^_^
  2. Duduk seat lain dgn confident budget tuh seat korang,pastikan tiket bus ditgn dan buat2 cari seat korang
  3. Duduk seperti biasa,letakkan beg dkt ngn bdn,kalau besar sgt letak kt tmpt beg
  4. Simpan brg2 berharga dlm poket utk elakkan masalah
  5. Apa lagi,korang buat-buat tdo,so seat yg korg duduk tuh tak sampai hati nk kejutkan korang ^_^ (putpanda biasa buat)
  6. Buat muke x berslah(muke mcm yus jambu ke),kalau org nk seat tuh jgk seat dia,ckp je"saya takleh duduk belakang lah,nanti pening,nanti saya pengsan cmner,apa kata kita tukar tempat?" kompem seat belkg2 je  kosong lg kan...(duk blkg xbest)
  7. Lepas tuh korang sambung tido seperti biase ^_^ done!!


tips di atas hnya kadan-kadang boleh dipkai.ikut luck korg lah..xkan ape pun x boleh kan ~_~



aktiviti dlm bus..


ni minuman wajib putpanda,lychee fruit tree RM2..kuih hijau RM1 3 ketul (x tau nama kuih) beli kt hentian rehat ulu bernam,lama x mkn kuih neh...sedap kuih neh..makan sehingga kuih and air laici ni habes baru puas hati...




asam nih wajib ada kalau naik bus..harga RM2.20




after mkn terus segar n syok sorg2 dlm bus

seat yg luas dan selesa...kan best mail lambong ada kt sebelah..hahahha...


ni pulak apa yg putpanda nampak di tingkap sepanjang perjalanan dr teluk intan..hahhaaha..bus laju sgt smpi senget gmbor mak jemah neh



keluar tol ayer keroh,bus singgah petronas isi minyak RM200


jeng jeng...
putpanda nampak kapal terbang yg kecik siket tu berlepas,cayaa lah...berlepas seiring dgn bus cume kelajuannya lebih laju berbanding bus trans,kalau tak mahu bus-bus sekali terbang..kalau farhana tgk neh mesti dia jeles ^_^

pada pukul 4.45pm selamat sampai di melaka dan dijemput oleh ain chan ^_^



nota kaki: seat putpanda selalu je ada org duduk,penat2 je dptkan single seat tp ada curi tmpt,begang jer..nk halau org,xsampai hati lak ~_~





2 sudah conteng ^_^:

ASaDa RyutaRo said...

buat2 tido mati boleh pakai kot. hahaha.. pastu buat2 macam sakit. kehkehkeh..

Anonymous said...

kak put,nk tnye..pic ni mse akk naik bas 14 jun ke??
-org sbrng perak :P

Post a Comment