Followers

add your link here ^_^

17 April 2010

minggu yg meletihkan


salam semua...lama jugak tak update blog ni...dgn rasminya hari ini blog aku dh tukar layout....aku x tau nk pilih yg mane satu..so aku pilih warna faberet aku jela purple...tp pening pulak nk pilih font colour yg match with my blog background...adayoi,wlaupun aku pernah blja multimedia tp dh lama x praktik ilmu yg aku ada,mcm nie la jd nye...nk meng'edit' pun dh mlas skarang...tgk ramai member2 aku termasuk lah adik aku edit pic pkai picnik je..senang n simple....tp aku lebih suke pakai photoshop,tp mslahnya aku skrg dh mls nk bukak photoshop atas sebab2 yg tertentu...firstly aku sekarang berada pd keadaan sedar tak sedar dgn keadaan sekeliling...kenapa pulak aku ckp mcm tu...4bulan kepala pening sebab final project...alhamdulilah auto open dustbin(aod) berjaya dihasilkan..susah jugak ye nk operasikan litar..boleh pulak kami salah sambung jumper...naseb baik ada org tegur,so kami dh nmpk ape kesalahan kami....jadi pd sesiapa yg rasa malas nk guna tgn atau kaki utk membuka tong sampah,meh la beli project aod ni dgn harga yg berpatutan..diskaun akn diberikan pd 10 pembeli terawal...hehe....12.04.2010 merupakan hari yg amatlah penting bg student poli psas sbb hari present final project....kena pulak panel group aku ialah en nasrul..ketua projek 2010 jke...adoyai....tp xde la byk sgt en nasrul tnye,en yg lain pulak yg byk tnye pulak dr jbtan meki...ciap bwk student cek circuit sorg2 group...xpe xpe kami x kisah pun..tgk la smpai lebam..hahaha...dan satu bnda yg aku xpuas hati sbb lec tu ambek softcopy project kami..apa agak2nya dia nk buat ye...aku pon xtau..rsa menyesal pulak bagi kt dia...

setel present kena ciapkan report pulak...sbnrnya markah masa present dpn lec hanya 20% je dimana 10% utk project yg boleh jd atau berfungsi dan 10% lg mrkh smsa present apa yg kami ckp n apa yg kami terangkan..boleh pulak power supply punye circuit x jd pulak msa present ue...spoil btoi la...so en nasrul suh cek n setelkan nnt kasi dia tgk...last2 tau jgk ape slahnya..rupe2nya adasatu cable tercabut..tu la gnas sgt pegang power supply,mane x nye.2minggu kehulu kehilir dr bhrang ke asrama..semua tercabur..hahahaha...

minggu ni pulak aku sgt2 lah bz sbb byk test n kuiz..pelik sem ni byk pulak soalan objektif bg subjek2 yg aku ambek kecuali math la...byk dh aku tertingal sbb projek aod ni..note nth mane menghilang,nth mane aku cmpak...satu kerja lg aku nk mencarinye..agak2 nye bila aku nk ada semangat nk bukak buku ni...next week ada quiz n test lak tu..serabut pale ni...

kalau boleh nk berehat lama sikit kt umh tp ni la lumrah sbg seorg student...bak kata puan azizah "tugas belajar ialah tugas sepanjang hayat.dr buaian hingga ke liang lahad"



2 sudah conteng ^_^:

brotherSKL said...

color font aku rasa warna putih je yang terang..color lain tenggelam lah.. header blog simple sgt la.. tambah la lagi corak2 guna brush..

put said...

tau xpe....tgh cri kaler font yg sesuai..kaler merah la aku taruh...

Post a Comment