Followers

add your link here ^_^

24 February 2011

aktiviti di melaka ~_~

sekarang agak jarang-jarang jugak aku update blog..mcm2 dh bermain dlm pikiran..teringgin je mahu update blog hari-hari tp keadaan tak mengizikan...nape keadaan x izinkan...kalau korg nk tahu adapter aku sampai sekarang tak beli-beli,menumpang laptop asma je hari2....tgk tu kesian x aku...korg xnk derma seposen sorg ker,agak2 nye cukup kut aku beli charger..ce bg ce bg..
xmahu ckp pasal charger acer aku tuh,sakit hati bile xde..mahu ceriter pasal bukit...bukit beruang...jgn korg ingt bukit beruang neh byk beruang,panda pun ader..hahaha...sila jgn caya aku tipu jer.kalau ada panda,dh lama aku pelok bwk balik rumah...FYI bukit beruang ni terletak di bukit beruang,melaka..dekat je dgn kolej kediaman aku duduk sekarang,tgk kt tingkap pun boleh..

nmpk x pencawang tuh belah atas kanan gmbr...gmbr xlawa,gune hp murah jer

bukit neh boleh tahan jugak lah,aku cdangkan korg xyg berlari-lari anak diatas tuh,kompem penat giler..just jalan je mcm biasa...kt bukit neh ada 5cabaran..cabaran neh aku buat2 sendiri lah..maksudnye kita kene lalui 5cabaran yg agak mencabar minda neh baru boleh sampai ke puncak..cabarn yg 3 dan ke 4 amat berbahaya ye..korg kene naik bukit dgn sudut 75%..tp xde lah susah sgt,baru kuar peluh2 tuh,kan sihat..



so dlm pendakian neh,kaki amat penting yer..kita kene pakai kasut yg sesuai,bukan pakai kasut mcm yg kt bwh neh



dh mcm nk g berkelah dh aku tgk...xsesuai okeh kasut mcm neh..nk buat mcmane,kasut sport xde,kaki besor sgt...laluan yg disediakn utk sampai ke atas ialah jalan tar,so xperlu risau,kalau jatuh memng sakitn kompem tergolek mcm kura-kura sbb cerun..kalau naek sekali je xpuas rasanye,korang ulang alik naek lah mcm kiteorg buat...sekurangnye 2 kali naek turun,next time aku nk cube 3 kali lak...atas sekali korg akan jumpe pencawang neh

nehla pencawang nye,dr rumah nampak dh..tgk dekat2 rasa nk panjat lak ^_^


neh muke penat tgh berehat


jgn pulak korg telefon member dkt2 pencawang tuh,meletop kang hp mhal korang ~_~
and the best thing buat aktiviti neh,korg akan rasa lebih bersemangat dan rasa nk naek lg,mcm aku neh,dh lama tinggalkan aktiviti2 mcm neh,rndu pulak nk daki gonong2..lagi satu puncak bukit beruang neh korang akan nampak satu melaka beb,singapore pun boleh nampak,caya lah...







agak teruja dgn pemandangan yg indah dipuncak bukit...cantek giler siot..satu lg korg nk jerit,jeritlah xde sape2 nk marah...mcm aku neh suke menjerit utk hilangkan tekanan,tp segan lah pulak ader rmai org.tggu xde org aku jerit lah sepuas hati haku neh.. ~_~



melaka kecik jew kan,lebih kurang satu melaka kita boleh tgk klu berada di atas puncak neh..walaupun mata aku neh rabun,aku leh nmpk lagi selat melaka,ader kapal2 besor disitu..taming sari pun nampak jugak...hebat kan melaka neh...


notakaki:jum2 sape2 nak naek bukit beruang neh naek lah...rasa comei lak monyet2 aku tgk masa naek bukit neh..ade la dlm 10ekor nak monyet bersama akak/abg sulung mereka..hehhe..rasa nk culik je sekor bwk balik.

2 sudah conteng ^_^:

Encik Peluang said...

ada beruang x kat bukit beruang..ngeeee

Sedikit Tips Blog Kepada Blogger

budak kampung said...

keh3...muke kepenatan yer...kalo ade mase jom singgah tengok sini plak hehehe

panjat gunung batu pahat

Post a Comment